РезервацијаНовости - Хотел Дрим

43-то издание на Ракометен Турнир Струга

43-то издание на Ракометен Турнир Струга

среда, 12 август 2015

43-то издание на Ракометен Турнир Струга

Во групата А се наоѓаат екипите на Сесон (Франција), Бенфика (Португалија) и Замалек (Египет), додека во групата Б се Бешикташ (Турција), Динамо Букурешт (Романија) и Зомимак-М (Македонија).

Од 19:30 часот е свеченото отворање, а потоа следуваат првите мечеви Бешикташ-Зомимак М и Сесон-Бенфика.

Хотел Дрим****, и оваа година е домаќин на тимовите.

http://sport365.mk/zomimak-m-ja-brani-cesta-na-makedonija-na-struskiot-turnir-2015/

http://www.handball-planet.com/struga-to-host-43rd-international-handball-tournament/